Nieuws

Oprichting Manet Gaudium

Dit jaar in september, bestaat het Stedelijk Gymnasium Breda 135 jaar en daarbij mag een Alumnivereniging natuurlijk niet ontbreken! Na een korte aanloopperiode is Alumnivereniging Manet Gaudium (“de lol blijft”) een feit! De naam verwijst naar Vivat Gaudium (“leve de lol”), de vereniging van huidige SGB-leerlingen die al meer dan 100 jaar van zich laat horen.

De prachtige datum 2-2-22 werd aangegrepen om Manet Gaudium officieel op te richten. “Onze vereniging in een paar werkwoorden: elkaar vinden, teruggeven en organiseren. De school en haar leerlingen helpen staat bovenaan onze agenda. En verbinden is juist in deze bijzondere tijd belangrijk”, aldus de kersverse voorzitter van de vereniging.

Dat doet Manet Gaudium door het faciliteren van een alumni netwerk, het uitwisselen van kennis en kunde, het organiseren van evenementen en het werven en toekennen van financiële middelen zodat leerlingen die het niet te breed hebben alle mogelijkheden kunnen benutten die het onderwijs op het Stedelijk biedt.

Leden van Manet Gaudium dragen daarnaast graag bij aan de profilering van het Stedelijk Gymnasium binnen de stad Breda en haar regio – een open, kansrijke school voor iedereen die vooruit wil en zich daarvoor inzet.

Na 135 jaar zónder is het nu dus tijd voor minstens evenzoveel jaren mét!

Informatie en lid worden:
https://www.manetgaudium.nl/

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen