Historie Manet Gaudium

Ontstaan en opgericht: Manet Gaudium, onze alumni vereniging van het Stedelijk Gymnasium Breda, opgericht op 2-2-2022.

Met veel plezier en houd dit vast, Manet Gaudium, voor alle oud-leerlingen, oud-docenten, oud-medewerkers en huidige docenten en medewerkers van het Stedelijk Gymnasium Breda (hierna: SGB) en iedereen die de vereniging en de school een warm hart toedraagt.

Lees hieronder hoe dit gegaan, gedaan en gelukt is.

 1. 10 September 2018, in de aanloop naar de reunie van het 130 jarig bestaan en lustrum van het SGB, die een jaar werd uitgesteld vanwege een bommelding, neemt het SGB het initiatief door te vragen: wie wil de Alumni Vereniging samen met ons opzetten?
 2. Op 20 september 2018 blijkt dat twee oud-leerlingen er wel zin in hebben.
 3. Vervolgens gaan we samen aan de slag met nadenken, uitzoeken en voorbereiden: beter goed gejat dan slecht bedacht.
 4. Het tempo zit er niet echt in, dat geeft niks, beter in 1 keer goed, geen haast. Intussen wel enquête via social media.
 5. Totdat dik een jaar later in februari 2020 Covid-19 er is. Het SGB heeft wel wat anders te doen. Het ligt zeer begrijpelijk even stil. Ook dit geeft niks, wat in het vat zit ….
 6. 28 april 2021 komt het SGB weer in de lucht, deze keer via de rector.
 7. Hierna gaat het hard. Statuten, website, kwartiermakers (6), bestuur. En vooral, wat gaan we samen betekenen en organiseren voor de leden van onze vereniging en voor het SGB en de leerlingen van het SGB.

Waarvan akte op 2-2-2022

Oprichtingsakte en statuten.

Met grote dank aan:

 • Het Stedelijk Gymnasium Breda: Anne-Geerke Hesselink, Pauline Scheltema, Pieter Breuer.
 • De doorzetters: Gerard Lutz en Sjoerd Faas.
 • De oprichters: Annemarie Guise, Pieter Breuer, Gerard Lutz, en Sjoerd Faas.
 • De notaris: Stan Commissaris.
 • De kwartiermakers en tevens de eerste bestuursleden van onze vereniging: Annemarie Guise (praeses), Willem Vesters (quaestor), Ragne van Engelen (abactis 1), Annemarijke Bach Kolling (abactis 2), Marcel van de Winckel en Sjoerd Faas.