Bestuur

Het eerste bestuur van Manet Gaudium bestaat uit:

  • Annemarie Guise (e.e. 1984), Praeses, annemarie.guise@manetgaudium.nl
  • Willem Vesters (e.e. 1992), Quaestor, willem.vesters@manetgaudium.nl
  • Ragne van Engelen (e.e. 1994), Abactis I, ragne.vanengelen@manetgaudium.nl
  • Annemarijke Bach Kolling (e.e. 1993), Abactis II
  • Marcel van de Winckel (docent Stedelijk Gymnasium Breda sinds 1979), algemeen bestuurslid
  • Sjoerd Faas (e.e. 1984), algemeen bestuurslid, sjoerd.faas@manetgaudium.nl, +31 6 204 201 29

Hieronder vertellen de bestuursleden zelf.

Annemarie Guise, Praeses

Met veel plezier zat ik van 1977 tot 1984 op het Gymnasium in Breda. Ik heb er een leerzame, maar vooral ook plezierige en inspirerende tijd gehad. Je kan de school ten slotte ook wat teruggeven; was mijn gedachte en gevoel bij het oprichten van de vereniging en het aantreden tot dit bestuur. Met erg veel plezier kijk ik terug naar mijn tijd op school. In mijn schooltijd heb ik met veel plezier aan alle 'extra activiteiten' meegedaan die de school te bieden had. Niet zozeer die extra activiteiten, maar de betrokkenheid van de leerlingen én de docenten maakt dat gymnasiumgevoel. De Rome-reis om er nog maar één te noemen. Maar ook de Limes fietsmarathon (van Delphi via Athene en Rome naar Breda. Een tocht over 3000 kilometer) die werd georganiseerd in 1987, ter ere van het 100-jarig bestaan. Ik kwam daarvoor terug vanuit mijn studentenbestaan om hierbij te kunnen zijn. Dit gevoel, van erbij zijn en iets bijdragen, had ik ook toen het idee van het oprichten van de Alumnivereniging in 2021 werd geopperd. Mijn wens voor de vereniging is dat we een verbindend platform mogen zijn dat het gymnasiumgevoel voor alumni levend kan houden. En dat we een blijvende verbinding tussen de huidige en oudere generatie gymnasiasten kunnen leggen. Word allen lid!

Willem Vesters, Quaestor

Iets terugdoen voor de middelbare school, waar ik een fantastische tijd heb gehad. Dat is toch geweldig. Dus toen Sjoerd vroeg of ik mee wilde helpen om Manet Gaudium van de grond te trekken, zei ik uiteraard ja. Als techneut houd ik me dan ook bezig met de techniek. In de loop der jaren heb ik ook wat financiele kennis opgedaan, dus die zet ik nu ook in om de boekhouding kloppend te houden.Zoals velen met mij hoop ik van Manet Gaudium iets moois te kunnen maken, waar we allemaal als Gymnasium enthousiast iets aan hebben. Gezelligheid, zakelijke aanknopingspunten, steun voor diegenen die het kunnen gebruiken, dit zijn onderwerpen waar ik me graag voor inzet.

Tot de volgende ledenvergadering!

Ragne van Engelen, Abactis I  

Op de vraag of ik in het bestuur wilde van de nog op te richten Alumnivereniging van het SGB, kon ik vrij snel antwoord geven. Met zulke goede herinneringen aan mijn middelbareschooltijd, zet ik me graag in voor een bloeiende alumnivereniging. 

In 1994 deed ik eindexamen en na wat omzwervingen ‘in den lande’ ben ik met man en kinderen sinds een paar jaar weer terug in Breda. Met mijn studie Frans op zak was het niet meer dan logisch dat ik uiteindelijk ook als docent verbonden zou zijn aan het Stedelijk Gym…

Sinds een jaar of vier geef ik geregeld les en zet ik me op allerlei manieren in voor de school en nu dus ook voor Manet Gaudium. 

Het Stedelijk Gym is nog steeds een heerlijke, vertrouwde, uitdagende, inspirerende en fijne plek en Manet Gaudium hoort daar helemaal bij!

Annemarijke Bach Kolling, Abactis II

Ik heb in de periode 1987 tot en met 1993 op het Stedelijk gezeten en ik kijk nog steeds met heel veel plezier terug op die tijd. De bijzondere mensen en hechte vriendschappen, de Vivat-feesten en onvergetelijke schoolreizen (zoals de Rome-reis en skireizen) zijn mij met name bijgebleven.

Ik heb met mijn gezin jarenlang in het buitenland gewoond. Toen wij besloten om uiteindelijk terug te keren naar Nederland, was er voor ons één favoriete plek om onze kinderen te laten opgroeien: Breda en omgeving. Na 25 jaar weg te zijn geweest uit deze mooie stad, ben ik hier dus weer neergestreken en sinds kort woon ik zelfs - met veel plezier - op een steenworp afstand van onze oude school (in een nieuw jasje). Dat kan geen toeval zijn. 

Ik draag het Stedelijk een warm hart toe en kijk er naar uit om alumni, (oud-)medewerkers en leerlingen te ontmoeten en met elkaar in verbinding te brengen, kennis te delen en samen met een club enthousiaste mensen leuke inspirerende, waardevolle en vooral ook gezellige activiteiten te organiseren.

Marcel van de Winckel, Algemeen Bestuurslid

Sinds augustus 1979 ben ik als docent aardrijkskunde aan het Stedelijk verbonden, gestart in het tijdperk van mijn gewaardeerde collega Jan Zirks. Dat ik al die jaren aan de Nassausingel ben blijven werken zegt iets over mij, maar vooral over de school; het is een fantastische omgeving om in te werken met nieuwsgierige leerlingen (niet te verwarren met hardwerkend) en een uitstekend team. Het is een school waar je jezelf mag zijn; er is voor iedereen een plekje. Maar het meest kenmerkend is de informele sfeer binnen de school, het open contact tussen personeel en leerlingen. Dat begint al bij het eersteklaskamp, voorheen brugklaskamp geheten, en komt terug in allerhande activiteiten, zoals zeilkampen, buitenlandse reizen, talentenjacht en niet te vergeten het docentencabaret.  Voor veel oud-leerlingen is de tijd op het Stedelijk een vat vol mooie herinneringen; de moeite waard om daar samen met anderen op terug te kijken en daar waar nodig de school te ondersteunen bij projecten, zowel inhoudelijk als financieel. Ik hoop van harte dat deze Alumnivereniging een lange en actieve toekomst tegemoet gaat. 

Sjoerd Faas, Algemeen Bestuurslid

Sjoerd Faas, vader, echtgenoot, broer en vriend. Eindexamen SGB 1984. Meester in de rechten, ondernemer, investeerder, belegger en adviseur van bedrijven. En nu met gepaste trots ook medeoprichter en bestuurslid van Manet Gaudium. Van 1978 tot 1984 op onze school uiterlijk van “kakker” met suède schoenen en kakdas naar Adam Ant jasjes en jumperschoenen en alles wat er tussen zit: geen mens die er wat van zei. Lekker gewoon of ongewoon jezelf zijn. K vond het mooi en k vind het nog steeds mooi. Manet: houd dit vast. En nog zoiets: een onvoldoende halen, da’s niet stoer, werd mild om gelachen. Je best doen en normale of zelfs goede cijfers halen, wel behoorlijk cool. Door school, het Stedelijk Gymnasium Breda, talloze mooie mensen en momenten op school en erbuiten, tot op de dag van vandaag. En morgen. Waarvoor dank en vandaar en tot snel! We maken er samen wat moois en interessants van.